Barion Pixel

magasabb fokozatba kapcsolunk

ezt a képzést TI kértétek

Trénerképző 2.0. 

 

Szakmai műhely

A folyamatos tanulásban hiszünk, hiszen mindig van új a nap alatt.  Ha ezt közösen tesszük, az mindenki hasznára válik.  Hangsúlyozzuk a peer-to-peer tanulás fontosságát,   egymás tapasztalatainak megosztását, a közös tanulást. Támogató, pozitív légkörben dolgozunk, ahol a megoldásokra és az erőforrásokra támaszkodunk. 

Tréneri eszköztárbővítés

Kilépünk a konvencionális trénerképzés keretei közül. 

Trénerként nemcsak a tudásátadás a feladatunk, hanem az is, hogy olyan eszköztárat kapjanak a résztvevők, amikkel változást tudnak elérni munkahelyi vagy magánéleti szituációkban. Feladatunk, hogy megkeressük azokat a témákat és gyakorlatokat, amelybe bevonhatóak a résztvevők. 

 

Melletted állunk a folyamatos fejlődés útján

Nyújtsd a kezed, mert kézen fogunk és bevezetünk a tréneri szaktudás következő szintjére.

A piac tele van belépőszintű képzésekkel.

Te is látod, hogy fájóan hiányoznak azok a képzések, ahol a csontig rágott tréningtematikák bemutatásán túlra merészkednének a szakemberek.

Legalábbis eddig így volt.

Egyre több tréner tanulja meg a saját kárán, hogy a „dobozos”, előre legyártott tréningtematikáktól már nem dob hátast senki. Az asszertivitásra buzdító tréningekkel Dunát lehet rekeszteni, és  lépten-nyomon konfliktuskezelési képzésekbe lehet belebotlani. 

Le akarunk számolni a sablonos tréningekkel. 

Tovább bővítjük az önismereti eszköztáradat jungi alapokkal. és megismered a felelősen magabiztos koncepciót is.

Ha belefutottál már nehéz helyzetekbe vagy kihívást jelentő résztvevőkbe, akkor értékelni fogod a 2.0-n tanult technikákat.

Elhozunk neked olyan menő témákat, amikkel sikerrel turbózhatod fel a tréneri tudástáradat.

Megmutatjuk a kreatív facilitálás erejét, hogy felejthetetlen tréningeket hozhass létre.

Önismeret - Tréneri jelenlét modul

Megismerkedünk a jungi személyiségtipológia myers-briggs-i értelmezésével és kiegészítésével, hogy megértsük preferenciáinkat, és a komfortos belső világok sokszínűségét.

A modul emellett a magam- és mások iránti bizalmat is  fókuszba helyezi , és cselekvés szintű útmutatót ad a felelősen magabiztos jelenlét kialakítása felé.

Nehéz helyzetek kezelése modul

Remek dolog, ha együttműködő és fejlődésre éhes résztvevők csillogó szemekkel akarnak valami újat tanulni – de vallljuk be: a legtöbb csoportos munka során nem ez a helyzet. Hogyan kezeljük a kihívást jelentő résztvevőket és helyzeteket a tréning során? Milyen intervenciókat lehet bevetni, és hol van a tréner szerepe és felelőssége ebben a folyamatban?

Menő témák a tréningpiacon modul

Reziliencia és Növekedési szemlélet – két olyan téma, ami még nem lerágott csont a hazai piacon – ellenben kifejezett igény mutatkozik rá.  Egyáltalán: mi rejtőzik a hangzatos hívószavak mögött? Hogyan lehet tréninget felépíteni a két téma mentén – és ez hogyan lesz sokkal több, mint egy konzerv, dobozos tréning? Nem mellesleg pedig: hogyan használd ezt a két képességet a saját szakmai és magánéletedben?

 

Kreatív facilitáció modul

Mi kell ahhoz, hogy minden résztvevő bevonódjon a tréningen, és úgy érezze, hogy a nap aktív részese?

A tréneri munka támogatásának egyik módja a facilitatív szemlélet elsajátítása – most pedig ezen is csavarunk egyet – sőt, kettőt!  Megtalálod egyedi stílusodat, és választ kapsz arra, hogy hogyan használjuk ezt a csodás eszközt arra, hogy támogasd a tréningrésztvevőid tanulási-megértési folyamatait.  

Kinek való a

Trénerképző 2.0?

Egyszer sem fog elhangozni az asszertív kommunikáció, a különböző motivációs elméletek és modellek, nem beszélünk az igényfelmérés és tervezés fontosságáról, mert ezeket már ismered.  Ez egy haladó képzés, ami a tréneri kompetenciáidat tovább fejleszti és az eszköztáradat bővíti.

Már elvégeztél egy alapszintű trénerképzést

Tisztában vagy azzal, mi a csoportdinamika; felismered a résztvevők viselkedési mintáit; tudod hogyan kell a konfliktusokat kezelni; igényt felmérni és programot összeállítani. 

Ezekről itt már nem lesz szó. 

Láttál már csoportot közelről

Nem elvárás, hogy tréningnapok tucatjai legyenek a hátad mögött, de a képzésből akkor tudod a legtöbbet profitálni, ha már vezettél csoportot, megtapasztaltad a tréneri működést gyakorlatban. 

Teljesen kezdőként csak akkor javasoljuk a részvételt, ha vállalod, hogy a képzés ideje alatt gyakorlatot is szerzel – ehhez segítséget nyújtunk.

Nem elégedsz meg a konzerv-tréninganyagokkal

Nem az a cél, hogy komplett tematikát és tréninganyagot kapj, amit azután egy-az-egyben programként hasznosítasz. 

Továbbra is az a célunk, hogy megtaláld az önazonos tréneri stílusodat, és a neked leginkább megfelelő módokon hasznosítsd a képzésen tanultakat.

Hiszünk abban, hogy sokkal többet, hasznosabbat és hatékonyabbat tudsz a saját résztvevőidnek adni, ha nem előregyártott anyagok mentén vezetsz programot. 

Tudatában vagy annak, hogy melós lesz

Fogjuk a kezed, és mutatjuk az utat, de ez  haladó szintű képzés  – bele kell tenned magad: időt kell rá szánnod, a képzési alkalmak között is lesznek feladatok (pl. tanulási napló vezetése), amik teljesítése szükséges ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a képzésből. 

A modulok mindegyikén részt tudsz venni

Havi egy péntek-szombatot kérünk az idődből – ezért megígérjük, hogy tudásunk legjavát adjuk. 2 alkalmat hiányozhatsz – de minden modulon legalább egy napon részt kell venned.

Oktatók

       Szobonya László

Szobonya László

szervezetfejlesztési és változásmenedzsment tanácsadó, coach, tréner

15 éves nemzetközi üzleti múlttal, közép- és felsővezetői tapasztalattal a háta mögött, közel másfél évtizede foglalkozik szervezet- és vezetőfejlesztéssel, szervezeti tanácsadással és executive coachinggal. Több éven át a Flow Coaching School mentora és co-trénere volt. A nemzetközi GPOP™ és ARPe© képzések szakértője és trénere. Komplex szervezetfejlesztési folyamatokat tervezett és kivitelezett, kiscsoportos train the trainer képzésektől a 200 fős össz-vállalati megmozdulásokig.

    dr. Balajthy Bernadett

dr. Balajthy Bernadett

általános- és igazságügyi mediátor LLM, coach

Trénerként elsősorban coaching és mediatív szemléletű vezetőképzéssel, well-beinggel,  Lean managementtel, Empowermenttel foglalkozik. Az alternatív konfliktuskezelés mellett évek óta tart önismereti, asszertív kommunikációs, tárgyalástechnikai és ügyfélszolgálati készségfejlesztő tréningeket. Mentor tréner, küldetésének tekinti a jövő trénergenerációjának szakmai és kreativitásfejlesztését, az Antener Tréner Café szakmai workshop moderátora. Trénerként és coachként egyaránt eszközöket és rendhagyó módszereket fejleszt. 2017-ben a SZTE GTK szakán tartott kommunikációs, konfliktusmenedzsment és csapatépítő tréningeket.

    Medgyesi Kriszta, PCC

Medgyesi Kriszta, PCC

tréner, szervezetfejlesztő, coach

2005 óta foglalkozik csoportok és szervezetek fejlesztésével, illetve tart tréningeket és workshopokat. Alakított ki és valósított meg szervezet-fejlesztési, vezetőfejlesztési folyamatokat 15-től 1800 fős területekig, képzett facilitátorokat és szervezet-fejlesztőket Magyarországon és Montenegroban. 3 évig volt a Magyar Telekom Nyrt. csapatépítő tréningjeinek szakmai felelőse. Minősített ARPe©, GPOP™, Hogan, SHL és DISC visszajelző, fókusz tréner és PCC minősítésű coach. A  BME GTK Munka- és Szervezetpszichológia Mesterképzés óraadója.

        Piroska Tímea

Piroska Tímea

tréner, felnőttképzési szakértő, coach

A Trénerképző szakmai vezetője, kommunikációs – PR szakember, executive coach, persolog® Viselekedésprofil-elemző. Több mint 17 éve dolgozik a felnőttképzésben; főként kommunikáció-fejlesztéssel foglalkozik, elsősorban személyes hatékonyságot erősítő programokkal. Felnőttképzési szakértőként számos képzési program kidolgozása köthető a nevéhez.  A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnökségi tagja, a Pest Megyei Kormányhivatal és a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara regisztrált felnőttképzési szakértője.

Önismeret és kérdőívek

Szőrszálhasogató, vagy fellegekben járó? Érthetetlenül érzelmes, vagy épp kőszívű?

Energiavámpír, vagy egyszerűen csak más, mint én?

Hogyan érthetjük meg azokat is, akik számunkra érthetetlenül működnek? Lássuk meg a sokszínűség értékét!

A jungi személyiségtipológia myers-briggs-i értelmezése és kiegészítése jól érthető modellbe foglalja preferenciáinkat, a komfortos belső világok sokszínűségét.

Felelős működés – kell nekünk, de mi is az?

Kiért vagyok felelős? A saját belső magabiztosságom és felelős cselekedeteim hogyan képezik a hatóerőmet?

Az Autoritás-Felelősség-Hatóerő modell a magam- és mások iránti bizalmat helyezi fókuszba, és cselekvés szintű útmutatót ad a felelősen magabiztos jelenlét kialakítása felé.

Nehéz helyzetek és intervenciók
Nehéz helyzetek, kihívások és megoldások a tréneri működésben – team coaching eszközökkel (is) 
A következő kérdésekre keressük a választ a modul két napjában:
 • hogy vagyok én jelen? Mik az én projekcióim a csoporttagokra, csoportra? Hogyan tudok igazán jelen lenni a csoportnak, az erőforrásaimmal?
 • Ki vagyok én amikor jó tréner vagyok?
 • Team coaching elmélet. definíció, típusok, határok, keretek, lehetőségek, korlátok.
 • Team coaching eszköztár, gyakorlatok.
 • Helyzetmegoldások – saját élmény, feldolgozással, meta szinttel.
 • „előre tervezett” team coaching gyakorlatok:  tréningbe, és  „váratlan” helyzetekbe betehető eszköztár.
 • ellenállás-kezelés, nehéz ember-konfrontáció. szituációs gyakorlatok
 • esetekkel való munka: nehéz helyzetek gyűjtése, egyéni elakadások, dilemmák, problémák kezelése action learning módszertannal, ill. Bálint csoport sajátélménnyel.
 • best practice-k – a legnehezebb helyzet amit tréningben már megoldottam – mi segített? milyen erőforrásaim fedezhetőek fel benne?
Menő témák a tréningpiacon

Reziliencia és Növekedési szemlélet (Growth mindset)

A stresszt elkerülni nem lehet – de hatékonyan megküzdeni vele igen. A reziliencia, a személyiségünk rugalmas alkalmazkodóképessége fontos szerepet játszik ebben a küzdelemben: minél reziliensebbek vagyunk, annál gyorsabban térünk vissza az eredeti, nyugalmi állapotunkba a stresszhelyzetet követően.

Nem áll messze tőle a Carol S. Dweck által fémjelzett mindset-elmélet sem. A growth mindset a fejlődés lehetőségére helyezi a hangsúlyt, és nem csak az egyéni teljesítményre hat: befolyásolja, hogyan értékeljük a környezetünket. A mindset-modell elsajátítása, és tréningfolyamatba építése egészen új utakat mutat meg a képzés-fejlesztés területén.

Nemcsak saját élményt szereznek a modul résztvevői, de képesek lesznek saját tréningjeiket a két téma elemeivel kibővíteni. 

Kreatív facilitálás

Mi kell ahhoz, hogy minden résztvevő bevonódjon a tréningen, és úgy érezze, hogy a nap aktív részese?

A tréneri munka támogatásának egyik módja a facilitatív szemlélet elsajátítása – most pedig ezen is csavarunk egyet – sőt, kettőt!  Egyrészt segítségül hívjuk a vizualizációt, vagyis megtanulsz szuper rajzokat és igényes ábrákat készíteni, hogy végre ne szégyelld, ha a flipchartra kell írkálnod; másrészt tréninggyakorlatokat fogunk feldolgozni, facilitálni. Megtalálod egyedi stílusodat, és választ kapsz arra, hogy hogyan használjuk ezt a csodás eszközt arra, hogy támogasd a tréningrésztvevőid tanulási-megértési folyamatait.  

A grafikus megjelenítés feldobja a tréningeket – a legjobb pedig, hogy rajztudás sem kell hozzá. Ha tudsz háromszöget, kört és négyszöget rajzolni, akkor garantálom, hogy sikerélményed lesz a vizuális facilitálás során. Itt azonban nem állunk meg; ha már megismerkedtünk a facilitatív szemlélettel, tovább dolgozunk vele. Tréninggyakorlatok-feladatok sajátélményes feldolgozása után eljutunk oda, hogy a trénerek magabiztosabbá, hatékonyabbá válnak a csoportokkal való munkában. A résztvevők számára releváns esetek, problémafelvetések, kritikus incidensek, történetek, dilemmák, szimulációk mind nagyszerű alkalmat adnak az aktív bekapcsolódásra és közös problémamegoldó folyamat indítására.

 

  Tematika és időpontok

A 2019. őszi szemeszterét csak Budapesten indítjuk.

A képzés helyszíne az Antener Tréningközpont (1096, Budapest, Thaly Kálmán u. 16-18. fsz.).

Az egyes modulok időpontjai a következőek:

2019. szeptember 27-28. (péntek-szombat)

2019. október 18-19. (péntek-szombat)

2019. november 15-16. (péntek-szombat)

2019. december 13-14. (péntek-szombat)

Mennyibe kerül?

Tarts velünk a Trénerképző 2.0 képzésen!

csak olyan termékre lehet ürlapot létrehozni, aminek a course_idja szerepel a konfigurációban

A trenerkepzo.hu az Antener Oktatásszervező Kft.által üzemeltetett oldal. Felnőttképzési engedélyszámunk: E-000410/2014.

Kérdésed van? Hívd az ügyfélszolgálatunkat a 06 20 264 5259 -es számon, vagy írj a hello [kukac] trenerkepzo.hu címre. 

Adatvédelmi azonosítószámunk: NAIH-124642/2017   

Adatvédelmi irányelvek

Jogi nyilatkozat

X