Barion Pixel

Egyik vitathatatlan versenyelőnyünk más trénerképző tanfolyamokkal szemben, hogy külföldi továbbképzési lehetőségeket tudunk biztosítani végzett, junior trénereink számára az Erasmus+ program keretén belül.

De mit is jelent ez pontosan?

Az Európai Bizottság álláspontja szerint Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket. Az oktatás, a képzés és a nem formális tanulás fontos tényező a munkahelyteremtésben és Európa versenyképességének növelésében. Az Erasmus+ ennek érdekében 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.

Mi, az Antener évről évre beadjuk pályázatunkat a felnőtt tanulási szektorban, hogy oktatóink, nyelvtanáraink, junior és szenior trénereink külföldi mobilitási tevékenységeit biztosítsuk, vagyis akár szervezett kurzusok, akár job-shadowing keretében bővítsék tudásukat, ismereteiket, hozzák haza, osszák meg velünk, valamint már szervezetekkel.

2016-ban 8 nyelvtanár kolléga módszertani megújulásához tudtunk hozzájárulni, 2017-ben 16-an ismerkedtek meg innovatív módszertani eszközökkel a nyelvoktatási üzletágunkban. 2018-ban a fókuszt a trénereinkre fordítottuk, 15 junior és szenior trénerünk külföldi továbbképzését valósítottuk meg.

Idén májusban a pályázat magyarországi koordinátora, a Tempus Közalapítvány nyilvánosságra hozta a legújabb listát: az Antener 16 trénert, partnercégünk, a Re-Antener pedig 15 oktatót tud bevonni a két projektbe, vagyis összesen 31 külföldi továbbképzési lehetőség valósul meg a 2019/20-as tanévben.

Az Antener projektje kifejezetten a Trénerképző tanfolyamban részt vevő trénereknek szól, a Re-Antener pályázata pedig a munkahelyi jól-lét témakörét járja körül.

Bővebb infók a programról a Tempus Közalapítvány oldalán: www.tka.hu

Az alapképzésünk érdekel? Itt olvashatsz róla: https://www.trenerkepzo.hu/trenerkepzo-alapkepzes/

Gyakorló trénerként továbbképzést keresel?  2.0 programunk leírása itt található:  https://www.trenerkepzo.hu/trenerkepzo-2-0/

Rövidebb programokat keresel?  Itt tudsz utána nézni: https://www.trenerkepzo.hu/extra-programok/

 

X